Vendégség

Vendégségbe menni egy másik ember otthonába mindig varázslatos dolog, akár jól ismerjük meghívónkat, akár nem. Nagy megtiszteltetés ugyanis, ha valaki bepillantást enged saját miliőjébe, kitárja kapuit vendégei előtt. Társas lények vagyunk, ezért szívesen látogatjuk meg rokonainkat, barátainkat, ismerőseinket.

Általában a meghívó előre tudatja velünk, hogy milyen jellegű lesz a „vendégség” – grill parti, svédasztalos, többfogásos vacsora, vagy csak rágcsálni valókat kínálnak egy buli keretében. Ez alapján fel tudunk készülni, legyen szó akár az öltözködésről, akár arról, hogy mit is érdemes ajándékba vinnünk.

Minden társadalomban, országban más az etikett, az elvárás, érdemes mindennek utána járni, sok kellemetlenségtől óvhatjuk meg magunkat.

A látogatáshoz nem kell feltétlenül valami jeles nap, viszont sehová se illik hívatlanul beállítani. „A pontosság a királyok udvariassága”, azaz ha pontos időpontra hívtak, semmiképp se érkezzünk hamarabb, és a késés is a faragatlanság határait súrolja. Ha valamilyen oknál fogva nem érünk oda időben, mindenképp jelezzük ezt telefonon.

Bár sokszor mondják, hogy „Érezd magad otthon”, azért ezt ne vegyük komolyan. Jó, ha jól érezzük magunkat, ha azonban megfeledkezünk az időről, és már-már rátelepszünk a rokonokra vagy a barátokra, könnyen elérhetjük, hogy ritkán, vagy sose hívjanak. Illik időben hazaindulni, kivéve, ha előre meg volt beszélve, hogy hajnalig tart a dínom-dánom.

Hogy vigyünk-e, és főként milyen ajándékot, az mindig a látogatás jellegétől és a helyi szokásoktól függ. Ha egy jó barátunkhoz megyünk egy kis beszélgetésre vagy közös filmezésre, akkor nem kötelező az ajándék. Ha viszont például vacsoravendégségbe vagyunk hivatalosak, akkor semmiképpen sem illik ajándék nélkül beállítani. Vihetünk egy doboz bonbont, csokoládét, italt, virágot, ha kisgyerekek is vannak, akkor nekik gyümölcsöt, apróbb csokoládét adhatunk.

Mi segítünk Önnek abban, hogy ajándéka a meghívó számára felejthetetlen legyen.

Idézetek:

Köszönöm a szívélyes meghívást, a kedves vendéglátást, és az együtt töltött időt, kellemes emlék marad. Remélem, mihamarabb újra találkozhatunk, addig is kívánok minden jót.

Ajándékozni öröm. Ünnepi, jeles alkalmakra, vagy csak úgy. Ebben szeretnénk segítséget nyújtani mindenkinek, aki – folyamatosan bővülő és egyedi – ajándékkosár, csemegekosár, ajándékcsomag kínálatunkból választ.

Nézze meg ajándékkosár, ajándékcsomag mintáinkat, a “Webshop” menüpontban, és írjon, hívjon, ha segíthetünk!

Ha tetszett, ossza meg másokkal is!

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest