Szilveszter

Minden kedves ügyfelünknek és partnerünknek kívánunk Boldog Új Évet!

Ha nem is „piros betűs”, de mégis egyik fontos ünnepünk a szilveszter. A világon mindenütt ünneplik az esztendő évfordulóját, az óév végét és az új év kezdetét. Az emberek szilveszter éjszakáján vigadnak, pezsgőt bontanak, táncolnak, búcsúztatják a mulandóságot jelképező óévet, majd éjfélkor köszöntik az újjáéledést szimbolizáló újévet.

Szilveszter, azaz december 31-e a polgári év befejező, január 1-je pedig a következő év kezdőnapja. Szent Szilveszter pápa (IV. század) ünnepe, gyakorlatilag az újév vigíliája (előestéje). A szilveszteri szokások közös célja a következő esztendőre egészséget, bőséget, szerencsét, boldogságot varázsolni.

Különösen fontos szerepet kapnak az e naphoz kötődő zajkeltő szokások melyek célja az ártó, rontó erők távol tartása a háztól. Eszközei igen változatosak, karikás ostor, duda, csengő, kolomp. Ezeknek a a városi megfelelői a szilveszteri trombitálás és sajnos a petárdadobálás is.

Európa egyes országaiban a szilveszter és az újév, mint a fény ünnepe, néhol felülmúlja a karácsonyt is. Sokan választanak vidéki vagy külföldi utazási ajánlatokat szilveszterre. Az elővigyázatosabbak már hónapokkal szilveszter előtt, a kevésbé tervező típusok az utolsó pillanatban kezdenek el gondolkodni azon, hogy hol és kivel töltik a szilvesztert. Az utazási irodák, a szállodák és a szórakozóhelyek mindegyike címlapra teszi szilveszteri akcióit, ahol mindenki találhat kedvére valót.

A fővárosokat is sokan választják célpontnak, ahol általában az utcán szervezett szilveszteri mulatságokon vesznek részt, tűzijátékot néznek és együtt ünnepelnek a világ minden részéről érkező turistával. Kétségtelenül megvan a hangulata.

A szilveszter előnye, hogy semmilyen kötöttséggel, fix forgatókönyvvel nem jár. Lehet ünnepelni szűk körben, vagy nagyobb társaságban, otthon, vagy vendégségben, dekorációval, vagy a nélkül, mulatva, vagy csendesen.

A tipikus magyar szilveszteri ételek valamelyike garantáltan megjelenik minden család asztalán. Ilyen lehet a virsli, valamilyen lencsés étel, bőrös sült malac, kocsonya, korhelyleves a másnapra. Nagyon sok házban pogácsát sütnek, amelybe pénzérmét tesznek. A babona szerint, aki megtalálja az érmét, annak nagy szerencséje lesz az újévben.

Szilveszterkor, közvetlen éjfél előtt elfújják a gyertyákat, lekapcsolják a lámpákat, és miután meghallgatták vagy elénekelték a himnuszt, pezsgővel és kisebb ajándékokkal kívánnak egymásnak boldog új évet az emberek.

Mi segítünk Önnek abban, hogy szilveszteri és újévi ajándéka felejthetetlen legyen.

Szilveszteri és újévi idézetek, jókívánságok:

„Az optimista azért várja az éjfélt, hogy az új év elkezdődjön, a pesszimista pedig azért, hogy megbizonyosodjon róla, az óév elmúlt.”
Bill Vaughan

B orongós napok tűnjetek tova,
O kkal szomorú ne legyél soha!
L épteid kísérje töretlen szerencse,
D erűs percek rajzoljanak mosolyt a szemedre!
O szoljanak el az óévnek sötét árnyai,
G úzsból szabaduljanak a képzelet szárnyai!
Ú j évet hozzon a nesztelen iramló idő,
J öjjön már a rég várt, csodálatos jövő!
É vek ha múltok, ha elszálltok napok,
V idámságot, örömet számolatlan adjatok!
E lfusson most az óévnek malac a,
T öbbé ne legyen senkinek panasza!
K erüljön betegség, bánat messzire,
Í rmagjuk is vesszen mind a semmibe!
V ágyaid sorra valóra váljanak,
Á lnok szavak többé ne bántsanak!
N övekedjen az igaz barátok tábora,
O kosan élj, ne legyél ostoba!
K ívánom neked, legyen 365 szép ünneped!

„Kívánok 12 hónap egészséget,
52 hét szerencsét,
365 nap nyugalmat,
8760 óra szerelmet,
525600 boldog percet! B.Ú.É.K.!”

„Kicsi vagyok, székre szállok, onnét nagyot kiáltok, hogy mindnyájan meghalljátok: Boldog Új Évet kívánok!”

Ajándékozni öröm. Ünnepi, jeles alkalmakra, vagy csak úgy. Ebben szeretnénk segítséget nyújtani mindenkinek, aki – folyamatosan bővülő és egyedi – ajándékkosár, csemegekosár, ajándékcsomag kínálatunkból választ.

Nézze meg ajándékkosár, ajándékcsomag mintáinkat, a “Webshop” menüpontban, és írjon, hívjon, ha segíthetünk!

Ha tetszett, ossza meg másokkal is!

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest