Pedagógusok napja

Június első vasárnapján tartják a pedagógusok napját és köszöntik az oktatásban dolgozókat Magyarországon. Megünneplésére először 1952-ben került sor: ekkor adták át a kiváló tanítói és tanári okleveleket az ország legjobb oktatóinak.

Álljunk meg a hétköznapok rohanásában és köszöntsük fel gyermekeinkkel együtt a nevelőiket, azon óvónőket és dadusokat, akik a hét öt napján bizony több időt töltenek velük, mint mi, szülők. Köszönjük meg nekik azt a sok-sok türelmet, féltő gondoskodást, példamutatást és tudást, amellyel rájuk bízott gyermekeinket veszik körül.

A pedagógusi pálya mély szaktudást, szakmaszeretetet igénylő, értékes, a szó legszebb értelmében vett élethivatás. A tanárok nagyban alakítják egy-egy diák életpályáját, erkölcsét, világképét, a gyógypedagógusok pedig meghatározzák a sérült gyermekek életét, mindennapjait, a társadalomba való beilleszkedésük esélyeit. Ezt a munkát, hivatást, csak szívvel-lélekkel lehet évtizedekig folytatni.

Igazi elismerés a hivatásukat teljesítő pedagógusoknak: a szavaló, lámpalázas gyerekek csillogó szeme, ölelése… Mert azt el kell ismernünk, hogy nem fürdenek anyagi javakban, fizetésükből nem telik luxusra.

Elég egy csokor virág, apróbb ajándék, és az őszinte mosoly, biztosan hálásan fogadják köszönetünk, elismerésünk és megbecsülésünk jeleként.

Mi segítünk Önnek abban, hogy a pedagógusnapi ajándéka felejthetetlen legyen.

Idézet, köszöntő:

„A pedagógus nem lehet elkeseredett, megtorpant ember, mert a pedagógusnak egyetlen karizmája van: a jövőbe vetett hit optimizmusa.”
Karácsony Sándor

„A jó tanító nem saját tudásának gyümölcseit osztja meg a tanítványaival, hanem megmutatja nekik, hogyan arassák le saját gondolataik gyümölcseit.”
Kahlil Gibran

„Nem az a mester, aki megtanít valamire, hanem aki megihleti a tanítványt, hogy legjobb tudását latba vetve fölfedezze azt, amit már addig is tudott.”
Paulo Coelho

Ajándékozni öröm. Ünnepi, jeles alkalmakra, vagy csak úgy. Ebben szeretnénk segítséget nyújtani mindenkinek, aki – folyamatosan bővülő – ajándékkosár kínálatunkból választ.

Nézze meg ajándékkosár, ajándékcsomag mintáinkat, a “Webshop” menüpontban, és írjon, hívjon, ha segíthetünk!

Ha tetszett, ossza meg másokkal is!

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest