Karácsony

Minden kedves ügyfelünknek és partnerünknek kívánunk Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!

Karácsony a kereszténység jelentős ünnepe, Jézus születésnapja. Napjainkra családi vonatkozása felerősödött, a szeretet, az összetartozás, az ajándékozás ünnepe lett. A karácsony nagyon sok családban már az adventi időszakkal kezdődik, amely során egyre jobban ráhangolódunk az ünnepre, a hangulatára, az ízére.

Decemberben mindenféle programok, karácsonyi vásárok, kiállítások és kulturális rendezvények alapozzák meg a karácsonyi hangulatot, na és persze az üzletek kirakataiban is ott pompáznak a szebbnél-szebb karácsonyi dekorációk, mindenhonnan karácsonyi zene hangjai szűrődnek ki.

A karácsonyra mindenki másképp, a maga módján készül. A felnőttek az adventi koszorú gyertyáinak vasárnapi meggyújtásával, a gyerekek pedig a kisebb édességeket, csokikat rejtő karácsonyi kalendárium segítségével „számolnak vissza” szentestéig.

A karácsonyi ünnepeket is sokkal bensőségesebbé tehetjük azzal, ha lakásunkba „becsempésszük” a jellegzetesen karácsonyi illatokat, pl. fahéj, narancs, szegfűszeg, almás-fahéj, fenyő, mézeskalács, karácsonyi fűszer, vanília…

A karácsony egyik fontos kelléke és szimbóluma a karácsonyfa – e nélkül talán el sem lehetne képzelni az ünnepet. A környezettudatosság a karácsonyt nem képes birtokba venni, a többség az igazi fenyőt, a hagyományt, az illatot, a tradíciót választja a természetvédelem helyett.

A karácsonyi ajándékok beszerzése pedig minden évben sok időt és energiát igénylő feladat. Kinek mit, hol és mennyiért, vajon tetszeni fog neki? Sokan távol élnek szeretteiktől, esetleg más országban, így nem tudják személyesen köszönteni szeretteiket és átadni ajándékaikat.

Nagy feladat a lakás feldíszítése, a díszek, égők, szaloncukor beszerzése, a családonként eltérő karácsonyi ételek elkészítése is.

Ha elérkezik december 24-e, akkor szenteste a legtöbb család összegyűlik a fa körül, s ki énekelve, ki imádkozva, ki csak karácsonyi zenét hallgatva emlékezik meg a szeretet ünnepéről és Jézus születéséről, végül átadják az ajándékokat. Karácsonyi vacsora és sütemények illata kering az egész lakásban. Éjfélkor sok ember jön össze össze a miséken, majd 25-én és 26-án, aki tudja, meglátogatja a családja távolabbi tagjait is.

A Karácsony nem csak egy estéről szól, adjuk meg a rangját a karácsonyi ünnepeknek. Szóljon a szeretetről, és az odafigyelésről. Az ajándék nem a nagyságától, vagy az értékétől lesz tökéletes, hanem a szeretettől, amivel kiválasztottuk és átadtuk.

Mi segítünk Önnek abban, hogy karácsonyi ajándéka szerettei, kollégái, üzleti partnerei számára felejthetetlen legyen.

Karácsonyi idézetek, versikék:

„Ha az ünnep elérkezik életedben, akkor ünnepelj egészen. Ölts fekete ruhát. Keféld meg hajad vizes kefével. Tisztálkodjál belülről és kívülről. Felejts el mindent, ami a köznapok szertartása és feladata. Az ünnepet nemcsak a naptárban írják piros betűkkel. Nézd a régieket, milyen áhítatosan, milyen feltétlenül, milyen körülményesen, mennyi vad örömmel ünnepeltek! Az ünnep a különbözés. Az ünnep a mély és varázsos rendhagyás. Az ünnep legyen ünnepies. Legyen benne tánc, virág, fiatal nők, válogatott étkek, vérpezsdítő és feledkezést nyújtó italok. S mindenekfölött legyen benne valami a régi rendtartásból, a hetedik napból, a megszakításból, a teljes kikapcsolásból, legyen benne áhítat és föltétlenség. Az ünnep az élet rangja, felsőbb értelme. Készülj föl reá, testben és lélekben. S nemcsak a naptárnak van piros betűs napja. Az élet elhoz másféle, láthatatlan ünnepeket is. Ilyenkor felejts el mindent, figyelj az ünnepre.”
Márai Sándor

„Kis karácsony, nagy karácsony,
Kisült-e már a kalácsom?
Ha kisült már ide véle
Hadd egyem meg melegében.
Jaj, de szép a Karácsonyfa
Ragyog rajta a sok gyertya.
Itt egy szép könyv, ott egy labda.
Jaj de szép a karácsonyfa!”

„Karácsonyi ajándék ötleteim:
az ellenségednek megbocsátás,
az ellenfelednek türelem,
a barátodnak szeretet,
a partnerednek szívesség,
mindenkinek jóindulat,
minden gyermeknek egy jó példa,
magadnak tisztelet.”
Oren Arnold

Ajándékozni öröm. Ünnepi, jeles alkalmakra, vagy csak úgy. Ebben szeretnénk segítséget nyújtani mindenkinek, aki – folyamatosan bővülő és egyedi – ajándékkosár, csemegekosár, ajándékcsomag kínálatunkból választ.

Nézze meg ajándékkosár, ajándékcsomag mintáinkat, a “Webshop” menüpontban, és írjon, hívjon, ha segíthetünk!

Ha tetszett, ossza meg másokkal is!

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest