Férfinap, férfiak napja

A Nemzetközi Férfinapot először 1999-ben tartották meg Trinidad és Tobagóban, ENSZ támogatással. Míg a férfiak virágokkal és csokoládéval halmozzák el a nőket március 8-án, addig a legtöbb nő még csak nem is hallott róla, hogy létezik férfiak napja is. A világ számos országában, különböző időpontokban ünnepelik, május 19-én, illetve november 19-én.

Az a közhelyes a kijelentés, hogy: „minden más nap a férfiaké” teljesen értelmetlen. Mindkét nem egyformán dolgozik, áldoz a családjáért, gyerekeiért nap mint nap. Mindketten egyformán megérdemlik azt a tiszteletet, amit egy ünnep megad.

A férfinap célja a nők és férfiak közötti egyenlőség elősegítése, a pozitív férfi példaképek kiemelése, a nemek közötti kommunikáció összehangolása és azoknak a problémáknak a kezelése, amikkel a férfiak nap, mint nap szembenéznek. Létrejötte épp a férfi-női egyenlőséget kívánja hangsúlyozni, s nem akar vetekedni a nőnap jelentőségével és létjogosultságával.

„Férfinak lenni felelősség és csodálatos feladat.” Marie Clarence

A férfinap alkalom arra, hogy megünnepeljük a férfiak által elért eredményeket, elismerjük az áldozatot, amelyet férfiként, apaként, férjként hoznak a családban, és naponta a munkahelyükön, a közösségekben.

Lepje meg apját, párját, fiútestvérét, sógorát, férfi kollégáit egy kis figyelmességgel! Had érezzék ők is, milyen a figyelem középpontjában lenni!

Mi segítünk Önnek abban, hogy férfinapi ajándéka felejthetetlen legyen.

Idézetek:
„A férfi és a nő két lezárt szelence, és a kulcs mindkettőhöz a másikban van.”

„Egy férfit a szíve tehet gazdaggá. Aszerint lesz gazdag, hogy ő maga milyen, nem aszerint, hogy mije van.”
Henry Ward Beecher

„Ha egyedül vagyok egy szobában, akkor ember vagyok. Ha bejön egy nő, akkor férfi lettem. És annyira vagyok férfi, amennyire nő az, aki bejött a szobába.”
Karinthy Frigyes

„Férfiembernél az számít, van-e szíve, nem pedig az, hány szál szőr van a fején.”
Bruce Willis

„Manapság sok nő nem veszi észre, milyen sebezhetőek a férfiak, mennyire szükségük van nekik is szeretetre.”
John Gray

Ajándékozni öröm. Ünnepi, jeles alkalmakra, vagy csak úgy. Ebben szeretnénk segítséget nyújtani mindenkinek, aki – folyamatosan bővülő és egyedi – ajándékkosár, csemegekosár, ajándékcsomag kínálatunkból választ.

Nézze meg ajándékkosár, ajándékcsomag mintáinkat, a “Webshop” menüpontban, és írjon, hívjon, ha segíthetünk!

Ha tetszett, ossza meg másokkal is!

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest