Bocsánatkérés

Mindenkivel megtörtént már az életében, hogy másokat akaratlanul is megbántott. A bocsánatkérés nagyon nehéz, hiszen általa elismerjük azt, hogy hibáztunk, szembesülünk önnön tökéletlenségünkkel. Csak akkor kérjünk bocsánatot, ha tényleg megbántuk, amit tettünk.

Egy nem őszinte, csak a hangulat javítását célzó bocsánatkérés semmit sem ér, sőt, igazából csak rontja a helyzetet.

Bocsánatkérő ajándékot akkor adunk, amikor már egy nagy lépést megtettünk, nevezetesen a hibánkat már elismertük. A hiba elismerésének mintegy megtestesítője, a gesztus megpecsételője az a kis tárgy, vagy apró figyelmesség, amit ez alkalomból átadunk.

Sokan bíznak az engesztelő ajándékok segítségében – a virágcsokortól a legdrágább csecsebecsékig bármi szóba jöhet ilyenkor -, de ezek is teljesen hatástalan eszközök a kiengesztelést tekintve, ha a bocsánatkérésünkkel kapcsolatban felmerül az őszintétlenség legkisebb gyanúja is a másikban. Ne csak szavakkal, és ajándékokkal, hanem tettekkel is mutassuk, hogy jóvá akarjuk tenni, amit elrontottunk.

Mi segítünk Önnek abban, hogy ajándéka az őszinte megbánása mellett valóban engesztelő legyen.

Idézet:

„Aki bocsánatot kér, abban új élet sarjad, aki megbocsát, az új életre szül.”
Simon András

„Amikor beismered, hogy hibáztál, és bocsánatot kérsz attól, akit megbántottál, olyankor egyszerűen tudomásul veszed, most okosabb vagy, mint amikor a hibát elkövetted.”
Zig Ziglar

„A megbocsátás az az illat, melyet az ibolya hint arra a cipősarokra, amely eltapossa őt.”
Mark Twain

„Hogyha befogod a szemem, jobb, ha befogom a szám,
mert a vakvilágba nem beszélek, ne haragudj rám.
Hogyha kinyitom a szemem, akkor kinyílik a szám,
amit látok, arról szólhatok csak, ne haragudj rám.”
Zorán

Ajándékozni öröm. Ünnepi, jeles alkalmakra, vagy csak úgy. Ebben szeretnénk segítséget nyújtani mindenkinek, aki – folyamatosan bővülő és egyedi – ajándékkosár, csemegekosár, ajándékcsomag kínálatunkból választ.

Nézze meg ajándékkosár, ajándékcsomag mintáinkat, a “Webshop” menüpontban, és írjon, hívjon, ha segíthetünk!

Ha tetszett, ossza meg másokkal is!

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest